Our Little Chaliph

Lilypie - Personal picture

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Our Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Selamat datang




Selamat datang ke blog saya yang tak seberapa ini..sekadar mencuba-cuba sahaja.......saya tak da pengalaman buat blog...semoga anda suka yerk..

Semoga Termakbul Untukmu Sayangku

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Permata Hati Kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Khamis

TAT SANTAN



Bahan Pastri:
100 gm mentega
50 gm gula aising
1 biji kuning telur
230 gm tepung gandum

Bahan Inti:
3 biji telur
80 gm gula kastor
125 ml Santan Kelapa M&S
60 ml jus pandan (5 helai pandan + air)
1 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu kecil pandan emulco
Sedikit pewarna hijau

Cara membuat:
1. Untuk pastri: Pukul mentega dan gula hingga sebati.
2. Masukkan kuning telur, kacau rata. Campurkan tepung dan uli menjadi doh.
3. Alas tin kecil dengan pastri, cucuk bahagian bawahnya.
4. Untuk inti: Pukul telur dengan gula hingga sebati. Masukkan bahan-bahan lain.
5. Tapiskan ke dalam jag. Tuangkan ke dalam kulit tat.
6. Bakar pada suhu 185°C selama 25-30 minit atau hingga masak.



Photo: TAT SANTAN

Bahan Pastri:
100 gm mentega
50 gm gula aising
1 biji kuning telur
230 gm tepung gandum

Bahan Inti:
3 biji telur
80 gm gula kastor
125 ml Santan Kelapa M&S
60 ml jus pandan (5 helai pandan + air)
1 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu kecil pandan emulco
Sedikit pewarna hijau

Cara membuat:
1. Untuk pastri: Pukul mentega dan gula hingga sebati. 
2. Masukkan kuning telur, kacau rata. Campurkan tepung dan uli menjadi doh.
3. Alas tin kecil dengan pastri, cucuk bahagian bawahnya. 
4. Untuk inti: Pukul telur dengan gula hingga sebati. Masukkan bahan-bahan lain.
5. Tapiskan ke dalam jag. Tuangkan ke dalam kulit tat.
6. Bakar pada suhu 185°C selama 25-30 minit atau hingga masak.

Selamat Mencuba.

CC-https://www.facebook.com/SeleraRasaMs?fref=ts

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Semoga jodoh kita berkekalan..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers