Bahan Pastri:
100 gm mentega
50 gm gula aising
1 biji kuning telur
230 gm tepung gandum
Bahan Inti:
3 biji telur
80 gm gula kastor
125 ml Santan Kelapa M&S
60 ml jus pandan (5 helai pandan + air)
1 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu kecil pandan emulco
Sedikit pewarna hijau
Cara membuat:
1. Untuk pastri: Pukul mentega dan gula hingga sebati.
2. Masukkan kuning telur, kacau rata. Campurkan tepung dan uli menjadi doh.
3. Alas tin kecil dengan pastri, cucuk bahagian bawahnya.
4. Untuk inti: Pukul telur dengan gula hingga sebati. Masukkan bahan-bahan lain.
5. Tapiskan ke dalam jag. Tuangkan ke dalam kulit tat.
6. Bakar pada suhu 185°C selama 25-30 minit atau hingga masak.

Tiada ulasan:
Catat Ulasan